Pelletkachel kopen Oude Wetering

Vergelijk installateurs pelletketels Oude Wetering

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oude Wetering kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze website vind je praktische raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 2377

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2377
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oude Wetering wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de MCR TR. Vulcano – 12 kW Stromboli van het merk PN MetalEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Kaag en Braassemgebruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €163,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oude Wetering vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Oude Wetering waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oude Wetering

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model draagt zorg voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in oude-wetering


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over je woning. U kunt denken aan het type woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de grootte spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Oude Wetering. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oude Wetering


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Oude Wetering?

Hedendaags vind je allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen €900 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Eco 6 (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • NEW LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oude Wetering. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2377.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!