Pelletkachel kopen Nieuwe Wetering

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwe Wetering

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwe Wetering kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze website lees jij toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2376

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van allerlei factoren. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2376
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwe Wetering misschien we dé oplossing. Denk aan de Elly Idro van het merk ITCNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kaag en Braassemgebruikt 3200 kWh stroom en nog eens 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €163,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuwe Wetering vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuwe Wetering waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwe Wetering

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in nieuwe-wetering


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen aangaande uw woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga aan de slag met een goede installateur in Nieuwe Wetering. Bekijk de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwe Wetering


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Nieuwe Wetering?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €450 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Eco 8 (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • LUCE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nieuwe Wetering. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2376.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!