Pelletkachel kopen Nieuwkoop

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwkoop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwkoop kopen is bij uitstek geschikt om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website lees jij waardevolle gegevens die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 2421

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwkoop geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Jole Idro 2.0 van het merk Dal Zotto S.P.AEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Nieuwkoopgebruikt 3210 kWh stroom en 3210 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nieuwkoop vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nieuwkoop waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwkoop

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende beslissing: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwkoop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen m.b.t. jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Nieuwkoop. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwkoop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nieuwkoop?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €600 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Megan Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • ENERGY VETRO (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Domus (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nieuwkoop. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2420, 2421.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente