Pelletkachel kopen Kaag

Vergelijk installateurs pelletketels Kaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kaag kopen biedt jou de kans om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool check je uitgebreide raadgeving die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 2159

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2159
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kaag wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Aqua 14 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Kaag en Braassemgebruikt 3200 kWh stroom en stookt 3200 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kaag vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat woningeigenaren denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Kaag waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kaag

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in kaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen die gaan over het huis. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of meer een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Kaag. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kaag?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €900 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • SCIROCCO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • LUCE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Loren (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kaag. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2159.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!