Pelletkachel kopen Rijpwetering

Vergelijk installateurs pelletketels Rijpwetering

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijpwetering kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij bruikbare gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 2375

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels specifieke variabelen. Denk aan: jouw type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2375
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijpwetering geen gek idee. Een voorbeeld is de Scirocco 60 EVO van het merk Dielle SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1450
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Kaag en Braassemgebruikt 3200 kWh stroom en stookt 3200 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Rijpwetering vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio consumenten gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Rijpwetering waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijpwetering

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in rijpwetering


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u verschillende vragen omtrent jouw woonobject. Onder andere de categorie woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels deze informatie kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Rijpwetering. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijpwetering


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Rijpwetering?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €900 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Start (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Sirmione 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rijpwetering. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2375.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!