Pelletkachel kopen Bodegraven-Reeuwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Bodegraven-Reeuwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bodegraven-Reeuwijk kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij accurate details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 2415

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bodegraven-Reeuwijk wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de SPV-M13 NICOLE van het merk Punto FuocoMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bodegraven-Reeuwijkgebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €164,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Bodegraven-Reeuwijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bodegraven-Reeuwijk waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bodegraven-Reeuwijk

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per kachel.

pelletkachel installateurs in bodegraven-reeuwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen met betrekking tot het huis. Relevant zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je gegevens kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga voor een goede installateur in Bodegraven-Reeuwijk. Check de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bodegraven-Reeuwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bodegraven-Reeuwijk?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen €650 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Angela (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Vision HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • NETTUNO MAIOLICA (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bodegraven-Reeuwijk. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2415.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente