Pelletkachel kopen Oud Ade

Vergelijk installateurs pelletketels Oud Ade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud Ade kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze tool ontdek je uitgebreide info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 2374

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van allerlei onderdelen. Onder andere: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2374
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud Ade zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Scan-Line Green 200 van het merk HetaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Kaag en Braassemverbruikt 3200 kWh stroom plus 3200 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €163,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oud Ade vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Oud Ade waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oud Ade

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en prijstechnisch interessante oplossing: lagere CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in oud-ade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen aangaande jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Oud Ade. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oud Ade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oud Ade?

Tegenwoordig zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €600 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Batavia (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • LIFE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Arianna 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oud Ade. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2374.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!