Pelletkachel kopen Teylingen

Vergelijk installateurs pelletketels Teylingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Teylingen kopen stelt jou in staat om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek je omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 2361

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse facetten. Denk aan: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Teylingen iets om te overwegen. Dat kan zijn de Virgo 12 / Virgo 12 C van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Teylingenconsumeert 3090 kWh stroom plus 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Teylingen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Teylingen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Teylingen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De ketel is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende optie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in teylingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan het type huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Teylingen. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Teylingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Teylingen?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt honderden pelletketel & pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg serieus. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €950 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Green 8 (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Lia (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • ELAN EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Teylingen. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2360, 2361, 2362.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente