Pelletkachel kopen Zoeterwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Zoeterwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zoeterwoude kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verscheidene modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze pagina lees jij accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 2381

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. We spreken over: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zoeterwoude zeer interessant. Dat kan zijn de Angela Plus SP van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Zoeterwoudegebruikt 3090 kWh stroom en stookt 3090 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €151,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zoeterwoude vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zoeterwoude waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zoeterwoude

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per product.

pelletkachel installateurs in zoeterwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake je huis. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Zoeterwoude. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zoeterwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zoeterwoude?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet mis. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €800 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CLIO (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Garda 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • MIKA (Freepoint), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zoeterwoude. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2380, 2381, 2382.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente