Pelletkachel kopen Woubrugge

Vergelijk installateurs pelletketels Woubrugge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Woubrugge kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker ontdek je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 2481

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door specifieke aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Woubrugge zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de STAR COMFORT AIR UP van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Kaag en Braassemgebruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Woubrugge vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Woubrugge waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Woubrugge

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende optie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per model.

pelletkachel installateurs in woubrugge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over jouw huis. Onder andere het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga in zee met een geschikte installateur in Woubrugge. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Woubrugge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Woubrugge?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen de €850 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Venus (Ecoforest), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.
 • Mizar (Clam), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Diletta (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Woubrugge. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2480, 2481.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!