Pelletkachel kopen Leimuiden

Vergelijk installateurs pelletketels Leimuiden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leimuiden kopen biedt jou de kans om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle gegevens die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 1433

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. Denk aan: type woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode1433
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leimuiden een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Hermetic 6 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Kaag en Braassemgebruikt 3200 kWh stroom en nog eens 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Leimuiden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Leimuiden waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Leimuiden

Een krachtige en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope optie: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in leimuiden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen speciale vragen m.b.t. jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een professionele installateur in Leimuiden. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Leimuiden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Leimuiden?

Momenteel bestaan er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs extra interessant. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €500 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Cru-z (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.6-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Pueblo Aqua 6 (Calimax), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Leimuiden. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1431, 1433, 2450, 2451.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!