Pelletkachel kopen Hoogmade

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogmade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogmade kopen maakt het mogelijk om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je handige gegevens die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 2355

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2355
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogmade iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Tp 24 van het merk Teba ThermEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kaag en Braassemgebruikt 3200 kWh stroom en nog eens 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €163,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hoogmade vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hoogmade waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogmade

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een duurzame en voordelige installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €550 per model.

pelletkachel installateurs in hoogmade

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste specialisten werken in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Hoogmade. Vraag naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogmade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hoogmade?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen €700 en €1350. Je kunt denken aan:

 • GRECALE IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • ARKO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Arianna 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoogmade. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2355.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!