Pelletkachel kopen Rijnsaterwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Rijnsaterwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijnsaterwoude kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze pagina doorzoek jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2465

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2465
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijnsaterwoude misschien we dé oplossing. Denk aan de Frank rond water+ van het merk WodtkeEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Kaag en Braassemverbruikt 3200 kWh stroom en nog eens 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €163,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Rijnsaterwoude vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rijnsaterwoude waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijnsaterwoude

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in rijnsaterwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over uw huis. U kunt denken aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Rijnsaterwoude. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rijnsaterwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rijnsaterwoude?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €850 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Dubai (Ecoforest), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Cornelia 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Melania Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Rijnsaterwoude. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2465.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!