Pelletkachel kopen Alphen aan den Rijn

Vergelijk installateurs pelletketels Alphen aan den Rijn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alphen aan den Rijn kopen opent nieuwe deuren om het huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool lees je veelzijdige informatie die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 2401

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Denk aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2401
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alphen aan den Rijn misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de LP up 9, Steel van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Alphen aan den Rijngebruikt 2930 kWh stroom plus 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Alphen aan den Rijn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Alphen aan den Rijn waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Alphen aan den Rijn

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in alphen-aan-den-rijn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen inzake het woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een goede installateur in Alphen aan den Rijn. Kijk naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Alphen aan den Rijn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Alphen aan den Rijn?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €700 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Wendy (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Video black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • LIRA PLUS (Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Alphen aan den Rijn. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente