Pelletkachel kopen Ede

Vergelijk installateurs pelletketels Ede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ede kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels onze vergelijker tref je praktische details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 6711

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6711
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ede iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rittium 7 8kW van het merk Tim SistemOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Edeverbruikt 3100 kWh stroom en 3100 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €157,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ede vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Ede waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ede

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1250 per product.

pelletkachel installateurs in ede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen m.b.t. jouw woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Ede. Kijk naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ede?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €450 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ostro 80 Tube (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND12K-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Miro 6 kW (Rika), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ede. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6710, 6711, 6712, 6713, 6714, 6715, 6716, 6717, 6718, 6745.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente