Pelletkachel kopen Wekerom

Vergelijk installateurs pelletketels Wekerom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wekerom kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels de pelletkachel-vergelijker vind je veelzijdige informatie die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 6733

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. diverse randvoorwaarden. We spreken over: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6733
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wekerom misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Norma RR10C-B van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Edeverbruikt 3100 kWh stroom en 3100 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wekerom vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten preferereneen luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Wekerom waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wekerom

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in wekerom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen diverse vragen die gaan over je huis. Bijvoorbeeld het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als kleur / design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een professionele installateur in Wekerom. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wekerom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wekerom?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €600 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Aqua 16 Classic Stone / Piramid Stone (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • CERAM-MICHELA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RFE Aria P 6,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wekerom. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6733.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!