Pelletkachel kopen Bennekom

Vergelijk installateurs pelletketels Bennekom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bennekom kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze tool tref je toepasbare details die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 6721

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6721
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bennekom iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Venexia 15 van het merk CS-ThermosOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Edegebruikt 3100 kWh stroom en 3100 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bennekom vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Bennekom waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bennekom

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in bennekom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen met betrekking tot je woning. U kunt denken aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Bennekom. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bennekom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bennekom?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard verleidelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €800 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 16 Style Elegance (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MIA16 (Kalor), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • Lyra 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bennekom. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6720, 6721.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!