Pelletkachel kopen Lingewaard

Vergelijk installateurs pelletketels Lingewaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lingewaard kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze tool doorzoek jij actuele informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 6684

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met specifieke zaken. Onder andere: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lingewaard zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Tondo van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Lingewaardgebruikt 3140 kWh stroom plus nog eens 3140 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lingewaard vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Lingewaard waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lingewaard

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in lingewaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen over het woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Lingewaard. Kijk naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lingewaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lingewaard?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €850 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Maestrale square 100 Glass (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Paro RAO Multiair (Rika), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lingewaard. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6684.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente