Pelletkachel kopen Wageningen

Vergelijk installateurs pelletketels Wageningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wageningen kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verschillende kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina ontdek jij omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6701

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende aspecten. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteWageningen
Postcode6701
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wageningen iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Excelent 10-BED / Rood van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Wageningenverbruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wageningen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wageningen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wageningen

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en aantrekkelijke oplossing: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in wageningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen over het woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een goede installateur in Wageningen. Kijk naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wageningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wageningen?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €850 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDRO SMART 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Excelent 10-WED / Wit (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 70 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wageningen. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6700, 6701, 6702, 6703, 6704, 6705, 6706, 6707, 6708, 6709.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!