Pelletkachel kopen Ederveen

Vergelijk installateurs pelletketels Ederveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ederveen kopen maakt het mogelijk om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 6744

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6744
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ederveen zeker een goede optie. Denk aan de HRB 120 van het merk RavelliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Edegebruikt 3100 kWh stroom en 3100 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €157,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ederveen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ederveen waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ederveen

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en aantrekkelijke keuze: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ederveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen inzake de woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als de kleur en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga in zee met een professionele installateur in Ederveen. Vraag naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ederveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ederveen?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €400 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Aqua 14 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Cayenne Angela10 (Kalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • I-Dea2 Frontale (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ederveen. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6744.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!