Pelletkachel kopen Otterlo

Vergelijk installateurs pelletketels Otterlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Otterlo kopen maakt het mogelijk om een huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze pagina vind jij samengestelde details die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6731

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, de wensen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6731
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Otterlo misschien we dé oplossing. Denk aan de Milù 11 van het merk Ambiente & CaloreOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Edegebruikt 3100 kWh stroom en 3100 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €157,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Otterlo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Otterlo waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Otterlo

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante optie: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in otterlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen omtrent het huis. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als het gewenste model en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in Otterlo. Kijk naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Otterlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Otterlo?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk niet mis. Het bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €900 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aqua 16 Glass Clessidra / Ergonomic / Turbo (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • MIA16C (Kalor), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • Foghet EVO Aria P 6,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Otterlo. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6730, 6731.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!