Pelletkachel kopen De Klomp

Vergelijk installateurs pelletketels De Klomp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Klomp kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze pagina doorzoek jij actuele gegevens die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 6745

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Onder andere: type woning, de wensen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6745
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Klomp geen gek idee. Bijvoorbeeld de I-Dea2 Frontale van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Edeconsumeert 3100 kWh stroom en stookt 3100 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €157,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel De Klomp vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in De Klomp waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Klomp

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-klomp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen diverse vragen omtrent jouw huis. Onder andere het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en selecteer een goed bekendstaande installateur in De Klomp. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Klomp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in De Klomp?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen €650 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Aqua 16 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 18,9 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-ALESSIA14 (Kalor), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • I-Dea2 Angolare 9 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in De Klomp. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6745.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!