Pelletkachel kopen Lunteren

Vergelijk installateurs pelletketels Lunteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lunteren kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze pagina tref jij accurate gegevens die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 6741

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene variabelen. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lunteren zeer interessant. Dat kan zijn de KS 100 / WO 125 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Edeverbruikt 3100 kWh stroom plus nog eens 3100 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Lunteren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel bewoners denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lunteren waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lunteren

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in lunteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je relevante vragen die gaan over de woning. Belangrijk zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een goede installateur in Lunteren. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lunteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lunteren?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen de €650 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Aqua 12 Turbo compact glass (Moretti Design), vermogen 14,4 [KW], €1400 subsidie.
 • CERAM-MICHELA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RFE Aria P 9,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Lunteren. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6740, 6741.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!