Pelletkachel kopen Deelen

Vergelijk installateurs pelletketels Deelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deelen kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl bekijk je actuele gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 6877

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke facetten. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6877
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Deelen een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Caméo van het merk EdilKaminNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Edeconsumeert 3100 kWh stroom plus 3100 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Deelen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Deelen waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Deelen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in deelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je speciale vragen aangaande uw woning. Onder andere het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en selecteer een erkende installateur in Deelen. Vraag om reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Deelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Deelen?

Hedendaags vind je diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €800 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aqua 22 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 25,1 [KW], €1400 subsidie.
 • IDRO-ADA28 (Kalor), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Angolo 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Deelen. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6877.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!