Pelletkachel kopen Harskamp

Vergelijk installateurs pelletketels Harskamp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harskamp kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze pagina lees je waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 6732

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6732
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Harskamp een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Termo Charme van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Edeconsumeert 3100 kWh stroom plus 3100 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Harskamp vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Harskamp waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Harskamp

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in harskamp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en eventuele offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van het huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een erkende installateur in Harskamp. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Harskamp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Harskamp?

Er zijn op dit moment veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €950 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Aqua 16 Classic Iron (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • CERAM-EDDA10 (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Foghet EVO Aria P 9,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Harskamp. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6732.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!