Pelletkachel kopen Oosterblokker

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterblokker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterblokker kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker vind je handige details die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 1696

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan velerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1696
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterblokker zeer interessant. Een voorbeeld is de MILANO8-BKR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Drechterlandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oosterblokker vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosterblokker waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterblokker

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in oosterblokker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over jouw woning. Onder andere de categorie van uw huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een erkende installateur in Oosterblokker. Let op recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterblokker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oosterblokker?

Hedendaags vind je velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €550 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Loren (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne-Power7 (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Video Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oosterblokker. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1696.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!