Pelletkachel kopen Oosterleek

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterleek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterleek kopen stelt jou in staat om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze pagina check jij actuele adviezen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1609

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere variabelen. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1609
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterleek geen gek idee. Bijvoorbeeld de Flora Aria van het merk PasianOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Drechterlandverbruikt 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oosterleek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosterleek waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterleek

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oosterleek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u speciale vragen m.b.t. jouw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of liever een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies voor een betrouwbare installateur in Oosterleek. Let op referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterleek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oosterleek?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €450 en €1500. Je kunt denken aan:

 • Aurora (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.M1-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Armor (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oosterleek. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1609.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!