Pelletkachel kopen Hem

Vergelijk installateurs pelletketels Hem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hem kopen biedt jou de kans om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze website tref je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 1607

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1607
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hem misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Biolady van het merk CS-ThermosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Drechterlandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hem vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Hem waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hem

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en besparende oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in hem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen ten aanzien van je woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga in zee met een erkende installateur in Hem. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hem?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet misselijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt schommelt tussen de €850 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aloe (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO8-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Atlas (Clam), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hem. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1607.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!