Pelletkachel kopen Schellinkhout

Vergelijk installateurs pelletketels Schellinkhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schellinkhout kopen opent nieuwe deuren om de woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker vind jij bruikbare informatie die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 1697

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden. Belangrijk zijn: type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schellinkhout geen gek idee. Denk aan de Vision HR van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Drechterlandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Schellinkhout vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Schellinkhout waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schellinkhout

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende optie: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in schellinkhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je relevante vragen over je woonobject. Onder andere de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of liever een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook facetten als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Schellinkhout. Check de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schellinkhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Schellinkhout?

In de huidige situatie zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €950 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Carmen (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Alessia6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Cave (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schellinkhout. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1697.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!