Pelletkachel kopen Wijdenes

Vergelijk installateurs pelletketels Wijdenes

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijdenes kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze pagina tref jij handige informatie die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 1608

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verschillende facetten. Je kunt denken aan: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1608
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijdenes zeer interessant. Dat kan zijn de Ecofire Rosa idro 13 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Drechterlandconsumeert 3020 kWh stroom plus nog eens 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wijdenes vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners denken na over een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Wijdenes waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wijdenes

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wijdenes


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen omtrent uw huis. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Wijdenes. Bekijk de recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijdenes


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wijdenes?

Hedendaags vind je verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €950 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Mimosa (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.M1-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Favilla FP15 (Clam), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wijdenes. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1608.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!