Pelletkachel kopen Hoogkarspel

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogkarspel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogkarspel kopen stelt jou in staat om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij samengestelde adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 1616

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Bijvoorbeeld: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogkarspel geen gek idee. Denk aan de Acciaio Modello 8 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drechterlandverbruikt 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hoogkarspel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Hoogkarspel waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogkarspel

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in hoogkarspel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de grootte hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en selecteer een geschikte installateur in Hoogkarspel. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogkarspel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hoogkarspel?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €950 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Calla (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Easy M.1B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cru-z (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hoogkarspel. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1616.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!