Pelletkachel kopen Venhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Venhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Venhuizen kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij veelzijdige details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 1606

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Belangrijk zijn: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1606
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Venhuizen zeker een goede optie. Dat kan zijn de Ecofire Anna 12 Pro3 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Drechterlandverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Venhuizen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Venhuizen waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Venhuizen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende optie: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in venhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Venhuizen. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Venhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Venhuizen?

Hedendaags vind je allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €600 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Fire Lux HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • JULIA M-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mizar (Clam), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Venhuizen. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1606.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!