Pelletkachel kopen Westwoud

Vergelijk installateurs pelletketels Westwoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westwoud kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees je toepasbare toelichtingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1617

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. We spreken over: jouw soort woning, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1617
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westwoud iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Cerino van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Drechterlandgebruikt 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Westwoud vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Westwoud waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westwoud

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in westwoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen omtrent uw woning. Relevant zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Westwoud. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westwoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Westwoud?

Tegenwoordig zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €550 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Medea (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Excelent 10-KED / Zwart (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Dia-mond (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Westwoud. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1617.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!