Pelletkachel kopen Agelo

Vergelijk installateurs pelletketels Agelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Agelo kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze vergelijker tref jij veelzijdige toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7636

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7636
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Agelo zeer interessant. Dat kan zijn de PRETTY AIRTIGHT van het merk FreepointMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandverbruikt 3710 kWh stroom en 3710 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €208,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Agelo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Agelo waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Agelo

Een efficiënte en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope beslissing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in agelo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn diverse vragen ten aanzien van je woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga voor een goede installateur in Agelo. Houd rekening met referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Agelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Agelo?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €950 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Anita idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • SUITE COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Elisa Phantom Idro (Laminox), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Agelo. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7636.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!