Pelletkachel kopen Denekamp

Vergelijk installateurs pelletketels Denekamp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Denekamp kopen maakt het mogelijk om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref jij praktische informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7591

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke aspecten. Onder andere: jouw soort woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Denekamp zeker een goede optie. Denk aan de Venere van het merk Ambiente & CaloreMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandverbruikt 3710 kWh stroom en stookt 3710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €208,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Denekamp vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio mensen kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Denekamp waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Denekamp

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in denekamp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen relevante vragen over het huis. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de data kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Denekamp. Check de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Denekamp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Denekamp?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €900 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Lia 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • SUITE COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • B12C / CORY B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Denekamp. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7590, 7591.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!