Pelletkachel kopen Deurningen

Vergelijk installateurs pelletketels Deurningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Deurningen kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn verschillende type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker vind je bruikbare adviezen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 7562

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. diverse aspecten. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7562
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Deurningen een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Grecale 100 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandgebruikt 3710 kWh stroom en 3710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €208,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Deurningen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Deurningen waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Deurningen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende optie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in deurningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Belangrijk zijn het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga in zee met een uitstekende installateur in Deurningen. Kijk naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Deurningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Deurningen?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €700 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Julie 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • STAR AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • B10 / ELY B10 (L’Artistico), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Deurningen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7561, 7562.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!