Pelletkachel kopen Rossum

Vergelijk installateurs pelletketels Rossum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rossum kopen maakt het mogelijk om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze website doorzoek jij omvangrijke toelichtingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 7596

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. Denk aan: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7596
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rossum wellicht iets voor jou. Denk aan de A 13 Style/All Style & C 12 Style/All Style van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dinkellandverbruikt 3710 kWh stroom en nog eens 3710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €208,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Rossum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Rossum waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rossum

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rossum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen wat vragen ten aanzien van de woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een professionele installateur in Rossum. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rossum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Rossum?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €850 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Miriam 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • SUITE COMFORT AIR 14 UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • MARLIN 1000 (L’Artistico), vermogen 31,5 [KW], €1575 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Rossum. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5328, 7596.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!