Pelletkachel kopen Oldenzaal

Vergelijk installateurs pelletketels Oldenzaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldenzaal kopen opent nieuwe deuren om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met velerlei modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker bekijk je toepasbare info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 7571

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels specifieke onderdelen. Denk aan: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7571
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3040 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldenzaal misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Saphire NB-B18 van het merk Ningbo Hank’s Heating Appliance Technology CoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Oldenzaalgebruikt 3040 kWh stroom plus 3040 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oldenzaal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Oldenzaal waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oldenzaal

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in oldenzaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van het woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in Oldenzaal. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oldenzaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oldenzaal?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €850 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Insert 9,5 – Leonardo/Andrea/Tommy/Donatello / A (EvaCalor), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Monde LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • AQA S TPAS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oldenzaal. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!