Pelletkachel kopen Saasveld

Vergelijk installateurs pelletketels Saasveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Saasveld kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via deze pagina ontdek je toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7597

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7597
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Saasveld wellicht iets voor jou. Denk aan de Dea eco 8 van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandverbruikt 3710 kWh stroom en nog eens 3710 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €208,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Saasveld vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Saasveld waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Saasveld

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope keuze: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in saasveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste monteurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je diverse vragen inzake het huis. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een betrouwbare installateur in Saasveld. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Saasveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Saasveld?

Er zijn op dit moment velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €700 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Miriam 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • RAY COMFORT AIR (8 UP! M1) (MCZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Kamin 20 (Lafat Komerc – Termal Int.), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Saasveld. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7597.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!