Pelletkachel kopen Nutter

Vergelijk installateurs pelletketels Nutter

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nutter kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze website vind je samengestelde informatie die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7638

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verscheidene factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7638
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nutter misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Sabina van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Dinkellandverbruikt 3710 kWh stroom plus nog eens 3710 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €208,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nutter vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Nutter waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nutter

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en besparende mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in nutter


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen speciale vragen met betrekking tot de woning. Onder andere het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Nutter. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nutter


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nutter?

Hedendaags vind je allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €500 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Carlotta idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ CLUB HYDRO 22 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ester Idro Plus (Laminox), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nutter. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7638.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!