Pelletkachel kopen Weerselo

Vergelijk installateurs pelletketels Weerselo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weerselo kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze website ontdek je veelzijdige info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7595

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van specifieke factoren. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7595
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Weerselo iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Amanda Plus van het merk Savvas Gekas & SonNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandverbruikt 3710 kWh stroom en 3710 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €208,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Weerselo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Weerselo waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Weerselo

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie draagt zorg voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een bewuste en voordelige oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in weerselo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen diverse vragen over je woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook facetten als uitstraling en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een uitstekende installateur in Weerselo. Houd rekening met reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Weerselo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Weerselo?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €400 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Miriam 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • SUITE COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • B12C / CAMILLA B12C (L’Artistico), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Weerselo. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7595.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!