Pelletkachel kopen Haaksbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Haaksbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haaksbergen kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze tool bekijk je praktische info die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 7481

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haaksbergen wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de MCZ THEMA van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Haaksbergenverbruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €177,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Haaksbergen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Haaksbergen waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haaksbergen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en voordelige optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in haaksbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de productinfo en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen speciale vragen m.b.t. jouw woning. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een professionele installateur in Haaksbergen. Bekijk de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haaksbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Haaksbergen?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg serieus. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €500 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Erminy 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Drum LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO 29 (TSP), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Haaksbergen. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7480, 7481, 7482, 7483.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!