Pelletkachel kopen Ootmarsum

Vergelijk installateurs pelletketels Ootmarsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ootmarsum kopen biedt jou de kans om huizen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van deze pagina doorzoek je samengestelde gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 7631

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van specifieke aspecten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7631
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ootmarsum wellicht iets voor jou. Denk aan de Superior Rita (type SP351-02) van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandconsumeert 3710 kWh stroom plus 3710 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €208,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ootmarsum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ootmarsum waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ootmarsum

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is toepasbaar voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €400 per model.

pelletkachel installateurs in ootmarsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden kan worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen over jouw huis. U kunt denken aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Ootmarsum. Vraag om verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ootmarsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ootmarsum?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Royal Lea Air 90 US (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) (MCZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Jessica Natural (Laminox), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ootmarsum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7630, 7631.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!