Pelletkachel kopen Tilligte

Vergelijk installateurs pelletketels Tilligte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tilligte kopen stelt jou in staat om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7634

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7634
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tilligte wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de STEEL-LARA12 van het merk KalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandgebruikt 3710 kWh stroom en 3710 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €208,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tilligte vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Tilligte waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tilligte

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en aantrekkelijke installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in tilligte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen inzake je huis. Relevant zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als uitstraling en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een professionele installateur in Tilligte. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tilligte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Tilligte?

Hedendaags vind je diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €550 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Royal Lea Air 120 US (Palazzetti Lelio), vermogen 12,3 [KW], €615 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Veronica Air 6 (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Tilligte. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7634.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!