Pelletkachel kopen Oud Ootmarsum

Vergelijk installateurs pelletketels Oud Ootmarsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oud Ootmarsum kopen biedt jou de kans om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool ontdek je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 7637

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. diverse factoren. Belangrijk zijn: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7637
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oud Ootmarsum iets om te overwegen. Dat kan zijn de Montraux 12 van het merk Nordic FireEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Dinkellandverbruikt 3710 kWh stroom plus 3710 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €208,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oud Ootmarsum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Hollanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oud Ootmarsum waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oud Ootmarsum

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in oud-ootmarsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen omtrent je woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en selecteer een goede installateur in Oud Ootmarsum. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oud Ootmarsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oud Ootmarsum?

Recent kun je gebruik maken van verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €400 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Carlotta idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ CLUB HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Greta (Laminox), vermogen 17,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oud Ootmarsum. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7637.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!