Pelletkachel kopen Enschede

Vergelijk installateurs pelletketels Enschede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Enschede kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij samengestelde aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 7502

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode7502
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31120 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Enschede misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ketty Evo van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Enschedegebruikt 2850 kWh stroom plus 2850 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €137,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Enschede vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Enschede waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Enschede

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in enschede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen inzake de woning. U kunt denken aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als kleur / design en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Enschede. Vraag om ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Enschede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Enschede?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €450 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Adele 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Dia-Mond LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO 21 (TSP), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Enschede. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!