Pelletkachel kopen Lattrop-Breklenkamp

Vergelijk installateurs pelletketels Lattrop-Breklenkamp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lattrop-Breklenkamp kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker tref jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7635

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lattrop-Breklenkamp misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de SCIROCCO IDRO 35 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dinkellandgebruikt 3710 kWh stroom en 3710 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €208,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lattrop-Breklenkamp vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Lattrop-Breklenkamp waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lattrop-Breklenkamp

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en voordelige keuze: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in lattrop-breklenkamp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en misschien de offerte verstuurd zal worden. De meeste experts werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen diverse vragen omtrent jouw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het gewenste model en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en kies een betrouwbare installateur in Lattrop-Breklenkamp. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lattrop-Breklenkamp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lattrop-Breklenkamp?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €400 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Anita idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MUSA COMFORT AIR POWER UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Veronica Air 9 (Laminox), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Lattrop-Breklenkamp. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7635.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!