Pelletkachel kopen Hengelo

Vergelijk installateurs pelletketels Hengelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hengelo kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker vind jij waardevolle informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 7550

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere variabelen. We spreken over: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieOverijssel
GemeenteHengelo
Postcode7550
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hengelo iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Good 6 van het merk EfiammaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Hengeloverbruikt 2970 kWh stroom en 2970 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hengelo vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hengelo waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hengelo

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hengelo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je verschillende vragen inzake jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook facetten als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga in zee met een betrouwbare installateur in Hengelo. Kijk naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hengelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hengelo?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard erg serieus. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt tussen €400 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Serena / Slim 6,5 (EvaCalor), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • icona Mirror LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA11C (UNGARO S.r.L.), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hengelo. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7255, 7550, 7551, 7552, 7553, 7554, 7555, 7556, 7557, 7558, 7559.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!