Pelletkachel kopen Berg en Dal

Vergelijk installateurs pelletketels Berg en Dal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berg en Dal kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze website check je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6571

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6571
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Berg en Dal zeker een goede optie. Dat kan zijn de MILANO8-BKR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Berg en Dalgebruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Berg en Dal vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Berg en Dal waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Berg en Dal

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in berg-en-dal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen speciale vragen aangaande uw woning. Belangrijk zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Berg en Dal. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berg en Dal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Berg en Dal?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €500 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dustin 24 (densan), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.12C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Margherita Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Berg en Dal. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6570, 6571, 6572.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente