Pelletkachel kopen Kerkrade

Vergelijk installateurs pelletketels Kerkrade

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kerkrade kopen maakt het mogelijk om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze website lees jij uitgebreide aanbevelingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 6461

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei onderdelen. We spreken over: type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Postcode6461
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31420 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kerkrade geen gek idee. Denk aan de TEIA van het merk 3Spark by MAXI SrlOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Kerkradeverbruikt 2800 kWh stroom plus 2800 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Kerkrade vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Kerkrade waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kerkrade

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een bewuste en voordelige optie: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per product.

pelletkachel installateurs in kerkrade


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over uw huis. Relevant zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook randvoorwaarden als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een erkende installateur in Kerkrade. Let op ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kerkrade


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kerkrade?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat honderden pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €950 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Dame (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • EVO AQUA 9 (SHT LOHBERGER), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kerkrade. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6460, 6461, 6462, 6463, 6464, 6465, 6466, 6467, 6468, 6469, 6471.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente